Thein kupuje další ICT společnost Aitcom a vstupuje do Cross Network Intelligence

Fond J&T Thein SICAV technologického experta Tomáše Budníka a J&T Private Equity Group kupuje pardubickou společnost Aitcom. Ta se již více než 15 let zabývá dodávkami ICT řešení a infrastruktury pro nespočet zákazníků z například oblasti automotive, pojišťovnictví ale i státní správy. Aitcom je již třetí ICT firmou, kterou Thein letos přidal do svého portfolia.

Dříve v tomto roce Thein koupil společnost Síť, která byla s loňským obratem přes 500 milionů korun zatím vůbec největší z investic fondu. Jen před několika týdny do skupiny přišla kyberbezpečnostní společnost net.pointers. Aitcom je tak podle vlastníka a zakladatele fondu Thein Tomáše Budníka dalším krokem ke sestavení komplexního ICT portfolia. Konkrétně vidí hlavně možnost synergie s již jmenovanou Sítí.

„Je to vhodný komplement ke společnosti Síť. Schopnost analyzovat stav ICT, pokrýt klíčová rizika a být dlouhodobým a spolehlivým partnerem pro provoz bez výpadku, to je dnes klíčové. Má stabilní a zkušený tým s výbornými referencemi a know-how, na kterém se dá dlouhodobě stavět,” vysvětluje rozhodnutí investovat do Aitcomu Budník.

Aitcom se zabývá poskytováním komplexních služeb ICT řešení a infrastruktury, a to ve všech fázích, od auditů a analýzy ICT prostředí, přes návrh a provádění řešení, včetně následné údržby a servisu. Do poskytovaných služeb rovněž patří í poradenství. Dnes je firma schopna obsluhovat desítky tisíc koncových stanic a serverů napříč republikou a její služby využívají například automobilky, pojišťovny ale i státní správa. Loni Aitcom dosáhl obratu přes 150 milionů korun.

„Aitcom zvyšuje naši schopnost nabízet komplexní řešení, a to díky široké škále technologií a dobrému porozumění zákazníků. Vedle toho se osobně také těším na nové kolegy a společné projekty. A věřím, že budou mít chuť být součástí něčeho většího,” uzavírá CEO Theinu Jana Moravová.

Vedle Aitcomu Thein ještě vstupuje 10 % do další ICT společnosti Cross Network Intelligence. Ta je celosvětovým technologickým lídrem v oblasti Inventory pro telekomunikace a energetiku. U nás její služby využívá například O2, T-Mobile, ČEZ nebo PRE.

Thein má v plánu Cross Network Intelligence využít ve svých plánovaných ICT produktech. Konkrétně při využívání velkých dat k nákladové optimalizaci nebo zlepšování zákaznické zkušenosti.

O investičním fondu J&T Thein SICAV

Fond J&T Thein SICAV se zaměřuje na investice do technologických společností v oblasti ICT infrastruktury, kyberbezpečnosti a vývoje aplikací pro cloudová řešení v České a Slovenské republice. Fond vznikl partnerstvím technologického experta Tomáše Budníka, Thein. Investments s.r.o., Antala Staška 2027/77, Krč, 140 00 Praha info@thein.eu který je s 65 % majoritním vlastníkem fondu a J&T Private Equity Group Ltd., která vlastní 35 %. Fond vznikl v říjnu 2020. V portfoliu skupiny jsou Síť, net.pointers, Ponec a nově Aitcom.

Marek Cieslar / Rubikon PR

t: +420 602 134 670